13/1, 23/1 og 9/2 – Trusler, vold og drabsforsøg

Et knivangreb endte næsten fatalt for en ung mand i et hus i Glyngøre i februar. Nu otte måneder senere sidder 40-årige A på anklagebænken tiltalt for trusler, vold og drabsforsøg.

En ung mand var i akut livsfare efter et overfald med en køkkenkniv i februar. Foto: Markus Spiske.

Af Anders Brøndsholm

Den unge mand ligger på gulvet. Bevidstløs. Højre arm er strakt ud til siden, og blodsporet trækker sig fra væggen skråt nedad mod ham. Ansigtet er blegt. Øjnene lukket. Halsen er fyldt med stiksår. Han har mistet tre liter blod og kæmper for sit liv. Over ham sidder en ambulanceredder. Hans blik er stift. 

Stift på samme måde som den tiltalte 40-årige mands blik her i retslokalet otte måneder senere. Med øjnene rettet mod bordet foran har han endnu ikke sagt et ord.

Tre meter fra ham sidder en ung mand. Han har hovedet begravet i hænderne og vil ikke se op på billedet af den livløse, unge mand. Det er hans kammerat, som ligger på stuegulvet.

”Vi vidste ikke, hvad vi skulle gøre”

En 40-årig mand A er tiltalt for drabsforsøg på en ung mand i et hus i Glyngøre natten til d. 9. februar 2022. På trods af svære stiksår i halsen overlevede den unge mand mirakuløst. Nu otte måneder senere danner retssal B i Viborg rammen for retssagen mod A.

I den ubehagelige lille retssal kommer vidner ind og fortæller. Én efter én.

Den unge mands ven, som stadig virker til at være i chok, når han skal genfortælle om natten i februar. Korte. Svar. Dommeren beder ham rykke tættere på mikrofonen.

Den første politibetjent på gerningsstedet, som selv i sin uniforms autoritet i retssalen ikke kan undgå at rømme sig en ekstra gang, når han fortæller, hvad han mødte den nat.

”Vi vidste ikke, hvad vi skulle gøre,” fortæller betjenten om sit møde med den ligblege, unge mand i februar. Stemmen knækker en smule.

Trusler, vold og drabsforsøg

13. jan. 23. jan. 9. feb. Trusler, vold og drabsforsøg.

Det er ikke kun drabsforsøget, som A er tiltalt for. Allerede d. 13. jan – godt en måned før knivangrebet – har A første gang kontakt med politiet.

Efter at få nægtet servering af en øl på bodegaen Don Muss i Nykøbing Mors, trækker A en pistol og retter den mod bartenderen. Politiet finder senere frem til A, og efter en afrusning og afhøring viser pistolen sig at være en hardballpistol.

Ti dage efter, d. 23. jan., er A efter sigende i gang igen. Efter at være mødt op ved et værksted i Glyngøre, hvor et mandligt vennepar roder med deres motorcykler, forsøger A at få den ene af vennerne til at slå ham. Da det ikke lykkedes, kvitterer A med et knytnæveslag til manden.

Trusler 13. jan. og vold 23. jan. Nu er vi fremme ved natten d. 9. feb.

Drabsforsøget 9. feb.

A dukker op i huset i Glyngøre om aftenen d. 8. feb., hvor en gruppe venner er samlet. A er provokerende og vil ikke forlade huset. A er en velkendt figur i Glyngøre, og vennerne accepterer hans tilstedeværelse.

Hen på aftenen forlader folk huset, så der til sidst kun er A og den unge mand. Omkring midnat vender en af den unge mands venner tilbage til huset. Her finder han A og den unge mand alene i, hvad han beskriver som, en ’trykket stemning.’

Vennen fortæller, at den unge mand igen beder A om at skride. Det er her, A tager en køkkenkniv, som han gentagne gange stikker i halsen på den unge mand. Vennen løber ud af huset og ringer 112. 14 minutter efter ankommer politiet til huset.

Trusler 13. jan., vold 23. jan og nu drabsforsøg 9. feb.

Sagen mod A forventes afsluttet med domsafsigelse d. 24. nov.

Anslag 3.496

One thought on “13/1, 23/1 og 9/2 – Trusler, vold og drabsforsøg

  1. Jeg var forhindret på 2. Dagen af retssagen – så tak for et velskrevet lille indblik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *